.

Träningsvärk

Kategori: Allmänt

Hej!

Idag vaknade jag upp med den värsta träningsvärken någonsin! Dom som inte tror det är jobbigt att rida har verkligen helt fel! 

Igår var vi på KDRF. Hade dressyr på morgonen där jag fick Urchin. I början hade jag inget spö så då var ha så sjukt seg! Men när jag fick ett spö i handen så kom han verkligen igång och blev jättefin! Vi red framdelsvändningar och det gick bra :) 

På eftermiddagen red vi barbacka, jag valde Hampus som hade världens skumpigaste trav! Men jag fick verkligen igenom han i skritten i båda varven och han var så fin! Dock i traven var det lite svårare eftersom jag hade full fokus på att inte trilla av haha, men efter en stund så blev jag van att han var så skumpig så då gick det mycket bättre :)

Idag blev det en barbacka tur med Moalina. Blev endast skritt eftersom jag var så mör i kroppen efter gårdagen. Efter ridturen ryckte vi Fatins man och
smörjde vi upp tränsen och nu väntar jag på att Alba ska komma :)

Hemma

Kategori: Allmänt

Hej!

Igår hade vi en bra dag på Wången :) På morgonen pratade dom om de olika Hippolog utbildningarna (trav,ridning och islandshäst) Sedan så var det dags för att rida islandshäst. Jag fick rida en jättesöt som hette Vasla, hon var verkligen jättefin och passade mig verkligen jättebra. Vi fick tälta och det var sjukt kul haha! På eftermiddagen visade dom examensarbetet, vi fick träffa deras veterinär och fick följa med när han skulle kolla på en av deras islandshästar som hade varit halt. Så berättade han vad dom hade gjort för att fixa det osv :) Det var verkligen jätte intressant! Halv 4 började vår låna resa hem och vi var hemma vid 12.

Idag var vi lediga, så ringde Alba på morgonen så på torsdag kommer han och vaccinerar hästarna sedan ska Moalina få hennes tänder uppkollade. 

For ut på en körunda och hon var pigg och framåt :D

Här kommer lite Bilder från wången.

Det här var stallet där elverna hade sina hästar.


Insidan av stallet


Hagar och islandshäst stallet brevid.


Wången dag 1

Kategori: Allmänt

Hejsan!

Idag klockan 9 rullade vi mot Östersund och Wången. Vi stannade i Umeå för att gå på Hööks där jag köpte ett jättesnyggt lila schabrack och Ellen köpte matchande lindor till. Sedan åkte vi vidare och var på Wången strax efter 5.
 
Vi fick en rundvisning där de visade privatstallet där de var så många hästar att jag nog skulle ha tappat bort min häst om jag hade haft den där haha! Sedan så fick vi se stallen där de olika årskurserna höll till med skolan hästar. Sen vi fick se deras manege, veteinäravdelning, skoavdelning och till sist Active Stable som är en lösdrift där fordringen sker automatiskt. Utifrån alla stallen så hade de även skrittmaskin + travbana. Ska ta bilder imorgon så nu får se :)

Åt middag tsm med Hippologer som går inriktning Islandshäst. Så det var kul att höra vad dom fick göra :)

Nu ser vi på Tv på det jättefina stället där vi bor , och imorgon ska vi rida islandshästar och få höra mer om utbildningen :)